Je website optimaliseren voor Google

Gepubliceerd op 23 augustus 2018 om 09:53

Waarom is Google zo belangrijk?

Google is een belangrijke website voor iedere ondernemer op het internet. Zodra een consument een product nodig heeft zal deze als eerste een zoekterm intypen op deze populaire website. Vervolgens is de kans groot dat de potentiële klant tussen de eerste resultaten een website uitkiest om het product te bestellen. Het gebeurd maar zelden dat er verder wordt gezocht als de eerste paar  pagina’s. Als jij een eigen website hebt en wilt dat deze ook bezocht wordt moet je dus proberen om goed te vinden te zijn op Google. 

Hoe vinden mensen mijn website op Google?

Je website is beter te vinden door middel van zoekmachine optimalisatie. Er zijn verschillende manieren om je website te optimaliseren voor Google. Zo moet de content van de website zelf optimaal in elkaar zitten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van sleutelwoorden. Ook de interne links moeten goed geregeld zijn. Zo is er meestal een homepage met daarop links naar een aantal belangrijke pagina’s.

Nog belangrijker zijn de externe links die je krijgt. Naar belangrijke websites wordt regelmatig doorgelinkt. Dit is ook een maatstaaf voor Google. Hoe meer links naar jouw website, hoe meer waarde aan je website wordt toegekend door het algoritme van Google. Een van de technieken om hoger in de zoekresultaten te komen is dan ook linkbuilding. Hierbij worden er zoveel mogelijk links op het net geplaatst die naar jouw website linken.

Waarom je zoekmachine optimalisatie beter kunt uitbesteden

Zoekmachine optimalisatie kan je beter uitbesteden als zelf doen. Je hebt namelijk veel kennis nodig van verschillende technieken. Zo is linkbuilding bijvoorbeeld een techniek die je moeilijk zelf kunt uitvoeren. Voordat je artikelen met links naar jouw website kunt laten plaatsen moet je eerst een groot netwerk hebben. Zonder ervaring met linkbuilding heb je natuurlijk geen groot linkbuilding netwerk. De techniek is ook ingewikkelder dan alleen het plaatsen van een linkje. Ook de kwaliteit van de artikelen is bijvoorbeeld belangrijk. Daarnaast moet het onderwerp ook relevant zijn aan je eigen website en is de linktekst zeer belangrijk. Als je linkbuilding uitbesteedt aan een professional zal het effect het grootste zijn.

Een geschikt bedrijf vinden om SEO aan uit te besteden

Whisky Friday is een bedrijf uit Den Haag. Ze zijn hier gespecialiseerd in online marketing Den Haag. Dit bedrijf heeft een erg groot linkbuilding netwerk waardoor het een echte aanrader is. Zo vind je op de website van Whisky Friday een lijst van bedrijven die ze geholpen hebben. Deze bedrijven hebben inmiddels allemaal topposities in de zoekresultaten van Google. Veel bedrijven in de omgeving Den Haag hebben hier flink van kunnen profiteren, maar ook vind je er bedrijven die landelijk goed terug te vinden zijn op Google.

Als jij een website hebt waarvan je wilt dat deze beter te vinden is zit je goed bij Whisky Friday. Hier voeren ze eerst een zoekwoorden onderzoek uit waarmee vervolgens een goed plan van aanpak gemaakt wordt. Aan de voorbeelden op de website is goed terug te zien dat ze hier echt resultaat boeken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.